söndag 6 januari 2008

Vitt och pärlspont = min drömhall är klar!

Ok, till sist har jag fått tid att göra ett inlägg, vilket jag lovade skulle komma redan i förrgår, men det kommer ju alltid en massa annat i mellan...

Hallen är nu så pass klar att möblerna har flyttat in och saker och ting har kunnat komma upp på väggarna. Lite småfix är det väl kvar att göra men det är det ju alltid.

Här ser ni en vy fotad från ingången till vardagsrummet. Golvlisterna är en specialare, tillverkade av Gullringspanel (ytterväggspanel) som vi hyvlat och fixat till för att få en rejäl och tidsenlig list utan att behöva lägga ut en förmögenhet. Alla golvlister och nästan all pärlspont är spikad med klippspik av äldre modell. Väggarna blev målade med tre lager vit linoljefärg med en gnutta grön umbra i. Taket i den inre hallen har jag ju redan berättat om, men repetition är ju bra, så det är målat med matt vit linoljefärg med ca 0,5 % grön umbra. Alla golven är fortfarande kvar att åtgärda men farstugolvet är rätt ok med sina terrakottafärgade klinkerplattor så det funkar ett tag till. En snygg, gärna gammal, spegel saknas, men nåt ska man ju ha kvar att leta efter också.

Här syns trappan upp till övervåningen och dörren in till tvättstugan. Fotot är taget från ytterdörröppningen. Två korgar från Bruka får fungera som vant- och mössförvaring.

Lite före och efterbilder är ju också kul! Så här ser det ut nu sett från köket:


Och så här såg det ut när vi var på visningen för ett och ett halvt år sedan:


Det här fotot är taget på inflyttningsdagen (lägg märke till pärlspontsproverna som står uppställda i vägghyllan. Inredningsplaneringen var redan påbörjad ;) så klart!):


Och så här ser det ut idag från samma vinkel:

1 kommentar:

  1. Vilken otroligt fin hall! Den ger inspiration till vårt hus där det just nu är nedrivna tapeter och en massa lappningar med gipsskivor etc. Ni har jättefint! Trevlig blogg!
    Hälsn. Marie

    SvaraRadera