lördag 2 februari 2008

Nästa projekt?

Vi har några projekt på planeringsstadiet och ett av dem som jag prioriterar är att göra ett sovrum på övervåningen. Hela övervåningen är egentligen ett enda stort projekt men det är bara sovrummet som är helt oinrett, dvs det finns inget golv och inga innerväggar.


Problemet med rummet är att det är en väldigt låg takhöjd så det blir mer ett sovloft än ett sovrum. Från början var tanken att vi skulle sänka ned golvet, men efter en liten undersökning insåg vi att det inte var möjligt.

Innan vi flyttade in hade de tidigare ägarna påbörjat en renovering och hade tänkt bygga badrum och bastu (!?) i rummet. Fråga mig inte hur det skulle gå till, men de hann lägga ner ett helt avloppssystem i golvet innan de flyttade. Så nu måste vi ta upp golvspånplattorna, plocka upp avloppssystemet och sedan planerar vi att lägga ett parallellsågat furugolv.


Vad som ska vara på väggarna har jag inte helt bestämt än. Kanske blir det en mönstrad tapet eller så blir det lumppapp målad med äggoljetempera... vi får se. Taket lämnar vi som det är. Det är för mycket slöseri med material och arbete att göra om ett relativt nyuppsatt tak, bara för att vi har en fix idé att allt ska vara "gammalt"... Men det ska målas vitt. Vid skorstensmuren som kommer upp vid ingången till rummet ska vi lägga nån slags stenplattor för att kunna ha en liten gjutjärnskamin.

Ni ska få följa renoveringen men det kommer nog att ta ett tag eftersom vi har en del andra saker på gång också...

Vad tror ni? Kan ni visualisera slutresultatet?

6 kommentarer:

 1. Ååå... vad spännande det ska bli att följa ert projekt eftersom vi är i ungefär samma sits. Vi har en hel övervåning som är helt oinredd och som nu i vår ska isoleras och inredas*längtar*.
  Klokt av er att lämna taket som det är...kommer bli kanonfint som vitt!
  Mvh Anna

  SvaraRadera
 2. Jadå, visst kan vi se det framför oss. Ska bli kul att följa. Blir säkert jättesnyggt när ni målar taket vitt.

  SvaraRadera
 3. Det kommer ju att bli toppenfint, vilken mysig vind! Mari.

  SvaraRadera
 4. Kommer nog bli kanonbra! Jag kommer förbi i sommar och kollar hur det går ;)

  Lycka till på nya jobbet och hälsa Jonas.

  /Pär Odén

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig övervåning, där kommer ni få ett underbart sovrum, det är jag säker på! Mycket jobb för er men det blir toppen när det är klart!

  Tack för titten & rara ord hos mig, det blir jag så glad för!

  Kram Jes

  SvaraRadera
 6. åhåå...vad spännande...det kliar i fingrarna på mig...av någon anledning vill jag ha alla andras renoveringsobjekt istället för mitt eget...vad är fel på mej?
  Det kommer ju att bli underbart däruppe...synd att ni måste rycka ut avloppet...tråkigt med allt extra jobb.
  Lycka till
  ha de gott
  kram kram

  SvaraRadera