måndag 4 februari 2008

Härliga helg!

Det blev inget arbete på det nya projektet i helgen. Istället åkte vi hem och hälsade på våra föräldrar i helgen. Och rotade lite i deras gömmor förstås!

På vinden ovanför garaget hos mamma och pappa hittade vi två stolar som min pappas morfar har gjort, visst är de fina! Farmor har påbörjat en renovering av dem (hon har renoverat fyra stycken som står i mamma och pappas matsal) så de ser lite sorgliga ut just nu, men med lite kärlek ska de nog kunna bli ännu vackrare.


Egentligen är jag inte så förtjust i att måla om orginalmålade möbler, brukar aldrig göra det, men i det här fallet är det inte så mycket kvar av målningen eftersom farmor redan skrapat och spacklat dem nån gång för längesen.


Med lite vatten, linoljesåpa och ny linoljefärg blir de nog som nya! Svårare är det med sitsen. de har kvar originalsitsen med sadelgjord och tagelstoppning, men de är riktigt slitna efter att ha legat på en kallvind (där svalorna bott) i en massa år. Måste fundera lite på hur jag ska fixa dem.


Vädret var härligt i söndags och en ridtur i solskenet var precis rätt uppladdning för den första hela arbetsveckan på nya jobbet! Idag har jag lyckats ha sönder min nya dator.... ser fram emot imorgon... :)

Förresten, om ni vill se någon som jag tycker har lyckats med ett sovrum som liknar mitt planerade så tycker jag att ni ska kika in hos Målargården, om ni inte redan gjort det!

PS. Har lagt in en ny månadsbild längst ner också! Det är ju faktiskt redan februari! DS.

7 kommentarer:

 1. Hej! Och tack för ditt tips om hyllremsor. Det kanske blir vita..!

  Vilket intressant projekt ni har!
  Ser att ni också ska inreda sovloft. Själva har vi väldigt lågt till tak, knapp ståhöjd för mig, som är 164 cm...men som sagt det är bara sovloft och det verkar funka. Det blir lite krypin-känsla. Jag tror att ni har lite mer takhöjd på ert loft?
  Ska titta vidare på dina tidigare inlägg..Ha en bra vecka /Ankan

  SvaraRadera
 2. Superfina stolar! Sådana drömmer jag om att hitta på någon vind... men det gör jag tyvärr aldrig. Ska bli kul att se när du målat dem, för det får vi väl se hoppas jag.

  SvaraRadera
 3. Om stolarna redan är påbörjade så skadar det ju inte att fixa till dem så de ser nåt ut - men jag håller i stort med dej annars om att låta en del möbler förbli i orginalskick.

  SvaraRadera
 4. Väldigt vackert snidade ryggstöd!

  SvaraRadera
 5. Hej igen!

  Råkade titta in till lantlifsanette och hon hade en stol som liknade din jätte mycket! Titta in på http://lantlif.blogspot.com

  ps. fin månadsbild!

  SvaraRadera
 6. Vilka fantastiskt vackra stolar som din pappas morfar hade gjort! Mari.

  SvaraRadera
 7. Hej Hopp! Måste ju kolla lite vad ni andra har för er även om jag själv inte gör några nya inlägg på en stund.
  Åååååå va gulligt av dig att länka till min sida, va kul att du tyckte om mitt sovrum. Det gör faktiskt jag med men det är alltid roligt när någon annan tycker likadant. Jag blev verkligen jätteglad. Kram på dig för det!
  Stolarna du hittat är helt underbara, hade jag hittat sånna så hade jag garanterat målat dem vita men gör som hjärtat säger.
  Ha dé!/ Eva-Mari

  SvaraRadera