torsdag 11 november 2010

Värme?

Här har sjukdomen tagit ett grepp om familjen, förkylning, feber, snuva och hosta har förföljt oss i snart två veckor. Inte så roligt, men jag tror och hoppas att vi börjar se en ljusning!

Samtidigt håller vi på att installera jordvärme för att äntligen bli av med den miljö- och ekonomiskt vidriga direktverkande elen.


Slangarna är nedgrävda och själva pumpen är beställd. Blir intressant att se om den kommer att rymmas på sin tilltänkta plats i tvättstugan... Samtidigt gör vi en konvertering till vattenburen värme vilket innebär att vi måste byta alla element i huset och dra nya ledningar. På övervåningen kommer vi att använda element som vi hittat på Blocket (panelradiatorer), men till nedervåningen kommer vi att behöva köpa nya. Vi har valt att köpa klassiska sektionsradiatorer från Lenhovda eftersom vi tror att det kommer att passa in på ett bra sätt.


Till butiken väntar vi på lite varor med i alla fall en aning julkänsla! Ljushållare i gjutjärn och vackra fotskrapor för snöiga skor ska anlända till veckan.

1 kommentar:

  1. Just vad vi gjorde förra vintern! Och sektionsradiatorer från Lenhovda...är så nöjd och jag tror inte ni heller kommer att ångra er! Varmt och gott är det nu i gamla husdamen, hon tog inte illa upp fast vi fick borra några hål i timmerväggarna.
    Ha en varm kommande jul!
    EIja

    SvaraRadera