onsdag 23 juni 2010

Nu är det sommar, nu är det sol. Nu är det hästskit i hagen....

Så här ser dörrhandtaget ut på dörrens utsida. Snyggt och själva funktionen är mycket smart uttänkt.

Jag önskade att jag hann med att göra fler inlägg om allt som händer men på dagtid är det bara när lille V sover som jag har tid att ägna mig åt annat än honom, så bloggen hamnar just nu lååångt nere på prioriteringslistan!

Företaget är nu registrerat! Hurra!

Jag har dessutom börjat göra lite beställningar hos leverantörerna för nu är webbshopen inte långt borta alls!! Ruskigt roligt och rysligt spännande... :)

Dörrarna på plats, färgvalet är jättesvårt. De är snyggt slitna och patinerade, men övriga dörrar på gården är ju gulockra eller svarta så jag kommer nog att måla den i gulockra så småningom...

I gårdsbutiken har vi börjat med innerväggar och leveransen av falu ljusröd-pigment kom igår så snart blir det målning av fasaden!

Känner att det var länge sen jag skrev något om det övriga livet på Bergagården så jag tänkte berätta att vi fått en ny hyresgäst i stallet! Ett d-ponnysto som flyttade in för några dagar sen. Ira är jätteglad över sin nya kompis :) Rappe är mindre glad och surar lite, men det går nog snart över.


Vi hörs snart igen hoppas jag!

3 kommentarer:

 1. Hinner inte säga annat än:Glad midsommar!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har suttit och läst din blogg i ca två dagar nu (har nästan inte kunnat slita mig), ända från första inlägget och jag blir såååå sugen själv att renovera ett äldre hus med samma ödmjukhet. Är själv från Umeå så drömmen om en egen västerbottensgård ligger mig varmt om hjärtat och blossade nyligen upp ordentligt under en minisemester långt ute på landet med många äldre (vissa halvt förfallna) tomma västerbottensgårdar. Jag tycker att det är en mäktig känsla att kliva in i ett gammalt hus och känna historien i väggarna och kan inte låta bli att undra hur det sett ut under sina glansdagar, omkringliggande gård och allt, vilka människor som bott där och varför det tillslut har övergivits. Öppnandet av er butik gör att det känns lättare att göra en sådan renovering, ni verkar ha lagt ner mycket tid på att leta fram rätt material och detaljer. Att jag dessutom är mycket häst och djurintresserad gör att det är ännu mer spännande att läsa din blogg. Ni verkar leva det liv som jag drömmer om, efter utbildning och husletande...
  Till sist vill jag bara säga stort LYCKA TILL och vi kanske möts på riktigt i framtiden.

  Vänliga hälsningar Erika

  SvaraRadera
 3. Tack Erika för din fantastiska kommentar! Du anar inte hur mycket det betyder att få sån positiv respons!

  Du är så välkommen att hälsa på i butiken när den väl öppnar!

  /Lina

  SvaraRadera