torsdag 6 augusti 2009

"Ny" dörr

Så här ser den "nya" dörren ut som vi satt in till tvättstugan. Den kommer från ett rivningshus och ska målas och få ett mer passande trycke. Skönt dock att den bara är grundad i originalutförande, vilket innebär att det inte behövs någon skrapning! Men vi måste fixa lite med tapet och så runt omkring dörren eftersom den är mindre än den gamla dörren.


Under vår lilla bilsemester besökte vi Växbo Lin där jag köpte en duk i deras fabriksbutik. Andrasortering, men hur fin som helst! Måste fålla kanterna bara...


Min favoritblomma i trädgården, krollilja, har blommat ut nu, lyckades i alla fall fånga de sista blommorna på bild.


Istället har äpplena börjat växa till sig. Men vi har problem med att få själva äppelträden att trivas och bli större. De ser fortfarande nyplanterade ut trots att de faktiskt redan fanns här när vi flyttade in för tre år sedan... Någon som har några tips?


I helgen blir det montering av golvvärme och flytspackling av golvet i tvättstugan/klädkammaren, eller kanske man ska kalla det för ett "dressing room" så att det låter snofsigare? ;)

3 kommentarer:

 1. Äppelträden vill inte ha gräsmatta närmast sig, framförallt inte som nyplanterade. Ta bort den och så gröngödslingsväxter istället. :)

  SvaraRadera
 2. Halloj..

  Precis så är det, inget gräs runt träden =)Om ni nu har det...Annars vet jag faktiskt inte hur många år ett äppelträd behöver på sig för o växa...Vet också att man ska ha olika sorter för pollineringen...

  Vad fint och använda gammal dörr, dem är verkligen fina...

  ha det gott. Kram Pirre

  SvaraRadera
 3. Aaa vilken fin duk! Jag är inte så mycket för dukar men den var helt i min smak... För några år sedan var vi på växbo och det var riktigt roligt bland stuvbitar och andra sortering:)
  Tyvärr kan jag inte ge några goda råd med äppelträdet, vårt äppelträd har blivit väldigt osymetriskt sedan fåren kom lös och rensade kring gården:(
  Söt krollilja och fin dörr!

  Ha det gott!
  Anna

  SvaraRadera