måndag 17 augusti 2009

Golvtema

Den vackra mattan från Granne med Selma har kommit och var precis så fin som jag föreställt mig. Den har fått ta plats på golvet i köket där den är en härlig färgklick!


I tvättstugan går arbetet framåt. Fukttröga golvspånskivor har lagts på reglar med cc 30 cm. Sedan har golvet primats och armering samt 12 mm golvvärmeslingor lagts ut.


Golvet har sedan flyspacklats i två omgångar. Det var inte så lätt som man kunnat tro. Man tror ju att flytspackel flyter ut - men det gör det inte. I alla fall inte så bra som jag trodde. Men det blev nog bra ändå till slut.

På onsdag kommer killen som ska lägga in tätskiktet och sedan är det dags för klinker! Vi ska åka och hämta plattorna senare i veckan. Svart och vitt i ett rutmönster blir det. Hoppas att det blir bra!

(Den svarta ser bättre ut i verkligheten än på bild... )

Mitt jobb består annars av att grunda och schellacka pärlsponten som ska upp på väggarna. Det blir en helvägg med pärlspont bakom diskbänk och tvättmaskin mm och två väggar med en halvhög (140 cm) bröstpanel. Den fjärde väggen blir garderober. Sitter och funderar mycket på färgvalet också... Grått i olika nyanser är ju min absoluta favoritfärg så pärlsponten blir nog grå. Ovanför bröstpanelen blir det gråmålad lumppapp med schablontryck i kimrök, engelskt röd och/eller grön umbra... eller kanske ultramarin? Har inte bestämt hur schablonen ska se ut heller... Beslutsångest!!

2 kommentarer:

  1. Det ser ju jättebra ut med flytspacklingen. Sen så blir det nog bra med färgvalet också.Ultramarin låter väl fint i en tvättstuga:)
    Vi syns på lördag
    /mamma

    SvaraRadera
  2. En hel del synligt på gång. Det är skönt då arbetet går framåt sådär synligt!

    SvaraRadera