måndag 16 juni 2008

Sommartorpet utan Ernst...

Vad tycker ni om årets "Sommartorpet"? Ingen Ernst, mer engagemang från ägarna och en lite annan approach.

Bild från TV4.se


Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag saknar faktiskt Ernst litegrann. Mycket av det han gjorde blev faktiskt riktigt snyggt, men det blev kanske lite väl mycket Ernst av programmet. Senaste säsongen handlade lite väl mycket om Ernst himself och lite för lite om hur han gjorde saker och ting.

Isabelle Halling och Stefan Larssons roll i årets version tycker jag är lite diffus och deras smak är nog inte alltid lika som min, men men smaken är ju som baken! Jag tycker nog ändå att det hade behövts lite mer kunskap och tyngd hos programledarna för att hålla ihop programmet.

Jag var orolig under hela första avsnittet att de skulle riva en massa och skapa ett tillfixat men ocharmigt renoverat hem, men som tur är har de tagit kontakt med en riktig byggnadsvårdare och helt plötsligt steg programmet i graderna. Nu kanske man till och med kan få lära sig nåt intressant! Hoppas att det fortsätter i samma stil!

6 kommentarer:

 1. Jag saknar också Ernst! Men jublade naturligtvis när Linda kom med. Precis som du så var jag väldigt tveksam att det skulle bli "dra på med färg fort" & vips så har vi "renoverat", & färgen släpper efter ett halvår. Men när de använder sig av beprövade material & metoder blir jag glad :). Ska bli intressant att se Ernsts nya program & hoppas att det blir bra & inte för mycket just Ernst...(De två-tre första årens sommartorpet bara älskade jag, sen barkade det lite.)

  SvaraRadera
 2. Överkalixtösen17 juni 2008 08:13

  Åhh, jag saknar också Ernst...Tänk dig Ernst och Linda ihop i samma program, det hade blivit tittarsuccé!

  SvaraRadera
 3. Jag missade programmet igår. Ska se om jag kan komma ihåg att titta på reprisen.

  SvaraRadera
 4. Det var visst ALLLDEELES för länge sedan som jag var här inne hos dig! Vilken snygg header!

  Allvarligt talat så har jag faktiskt inte lyckats se ett enda av de 2 program som gått. Förtsa gången hade jag laddat upp ordentligt och såg riktigt fram mot det. Då började lilleman kinka, så det tog hela programmet att försöka få honom att somna igen. Och igår så bara missade jag det helt enkelt. Jag såg en liten snutt, men jag saknar också Ernst. Ska se om jag lyckas pricka in det nästa vecka.

  Ha en riktigt skön vewcka (och skön midsommar!)

  SvaraRadera
 5. Efter gårdagens program skrek jag rakt ut: Kom tillbaks Ernst! Jag gillar inte upplägget på årets program jag gillar inte att det är för mycket prat och är tveksam till inredningen. Även om jag ibland var skeptisk till E:s kreationer så blev det i slutändan mycket trevligt. Tyvärr kan jag inte se Ernst i Tv4 för då har vi åkt tillbaks till Singapore.

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Jag har inte varit särskilt förtjust i sommartorpet tidigare, men när du nu sade att det var mer byggnadsvård inblandat gav jag mig in på svt:s hemsida och kikade på de två första avsnitten.

  Linda Lindblad är min stora idol! Jag älskar Se om ditt hus och jag tycker att hon är så fruktansvärt duktig. Fast hon borde ha varit programledare känns det som, inte Isabell och Stefan. Hon är ju så fruktansvärt kunnig!

  SvaraRadera