söndag 8 juni 2008

Sommarhelg!

Vilken härlig helg vi har haft! Vädret har varit toppen, riktigt varmt och skönt. Vi har verkligen hunnit med mycket här hemma i helgen. Jag har fixat fönsterfoder till stallet och målat både fönster och foder. Oljat in trappan och altanen, klippt gräsmattan, planterat och sått frön, stökat och fixat och donat!


På huset har jag också målat fönster faktiskt! Jag har inte visat er ännu vad det är jag håller på med, men det blir en riktig ansiktslyftning av kåken! Jag målar alla fönster och dörrar i gulockra linoljefärg. Fönsterfoder och förstukvist ska bli ljust grå. (På den lilla bilden till höger kan ni se hur huset såg ut innan...)


Jonas har också snickrat ihop två stora krukor av gammalt laduvirke som ramar in entrén.

Igår blev det även en liten kort premiärritt på Ira. Vi testade en sadel, men den passar bara sådär så vi får nog fundera ut något annat. Drömmen är en spansk sadel, men det får nog vänta ett tag. Till att börja med får det bli arbete från marken istället!

10 kommentarer:

 1. Så fint det blir!

  Snyggt med guldockradörrar!

  Krukorna var ju jättesnygga - sådana där får han börja ta på beställning.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Vilka fina krukor det blev. O söta djur, jag önskar jag hade mer tid så vi skulle kunna ha fler djur...senare i livet kanske. Ha det gott. Kram Pirre

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert hus och fin blogg! Och vilka urgulliga krulliga vänner i inlägget nedan! Mari.

  SvaraRadera
 4. åhå, inte undra på att det är andra saker än bloggen som tar din tid!

  SvaraRadera
 5. Det blev verkligen fint! Vi håller också som mest på med att måla dörrar utomhus.Alla andra dörrar har vi tagit ner och målat liggande, men med ytterdörren vet jag inte...Färgen tar ju ett tag på sig att torka och man vill ju inte gärna ha in några oinbjudna gäster... Man kan ju iochförsig sätta byggplast där, men... Hur gjorde ni?

  SvaraRadera
 6. Hej Hopp! Va fint det har blitt...jag tycker att jag känner igen färgvalet på hus, dörrar och foder. Jättesnyggt!
  Kul att din man tar reda på det gamla väderbitna virket till nya saker. Det blir så snyggt! Vilka härliga bilder på dina djur, de verkar så goa!/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Supersnyggt med färgerna! Huset ser genast lite "äldre" ut... VET vilket slit det är med att måla fönster!
  MVH Mitt Egnahem

  SvaraRadera
 8. Hej hej!

  Vad tycker du om min tapetsering nu då? :)

  SvaraRadera
 9. Hej! Vi har döpt den där gulockra färgen till "västerbottensgul" eftersom vi såg det så ofta där uppe. Både i hus och i möbler. Det blir säkert jättefint i huset!
  /Päivi

  SvaraRadera
 10. Var tvungen att gå runt och kolla på all vår pärlspont eftersom vi har gjort likadant överallt. Vi har ALDRIG grundat panelen före uppsättning... Och visst, kanske att det finns lite torksprickor på ngt ställe, men det är absolut inget som är ngt problem. En del tak hade kanske suttit uppe och torkat ett tag innan vi målade, gör det om ni har möjlighet. Men det beror också förstås på hur torr panelen är när ni spikar upp den. Vi har pärlspontstak nästan överallt och panel på hela väggar o bröstpanel. Förresten, på kökspanelen har jag bättrat på färg i torrsprickor, MEN det var när jag målat med alkydoljefärg, INNAN jag blev "linoljefrälst" (kul va?) Ni har nog jobb ändå, kan jag tro. Och om man inte blir nöjd kan man ju alltid "dutta" i lite färg... MVH Mitt Egnahem

  SvaraRadera