fredag 16 maj 2008

Husets ögon

Jaha då har "traktorn" fått visa upp sig på bloggen också... Får väl se hur länge det tar innan den visar upp sig i verkligheten... :)

Jag har börjat med en liten uppfräschning av husets utsida, men pga av den otroligt trista köldknäppen så ligger allt på is för tillfället. Så småningom har vi ändå tänkt att fixa lite kring fönstren. Idag är de ganska trista och har ingen utsmyckning alls så vi skulle vilja piffa upp överliggaren lite med en enkel detalj. Frågan är bara hur den ska se ut. Jag ska visa er lite exempel från andra hus runt om i länet:
Vi har funderat en hel del på modellen på den sista bilden. Vad tycker ni? Har ni något bra förslag?

Fåren har börjat rymma en hel del på sista tiden också, ganska jobbigt, så i helgen ska vi försöka få tid till att bygga en ny hage åt dem!


Har förresten en länk till er som är intresserade av allt som har med en lite "alternativ" livsstil att göra, byggnadsvård, miljötänk, självhushållning, djurhållning mm. Gå in på www.alternativ.nu så hittar ni en massa intressant läsning!

9 kommentarer:

 1. Den nedersta modellen går ju knappast att misslyckas med! Om den inte kommer för nära de övre fönstren. Svårt!
  Mycket bra länk!

  SvaraRadera
 2. Har du kollat på min blogg under husets smycken - jag la in en länk på lite fönstersmycken. De överstycken vi har på vår gård i havsviken - ej den i alvik har jag forskat fram så de känna genuina.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 3. Hej! Den nedre, 3:e bilden tycker jag är det vackraste smycket till fönstren men jag håller med....man funderar en hel del kring detta! Vi hittade våra på ett hus på Maihaugen i Lillehammer. /Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Hejsan Lina!

  Tack så hemskt mycket för de gulliga kommentarerna! Jag blir verkligen jätteglad!

  Jaa du... min favorit var faktiskt den översta fönsterutsmyckningen. Men jag gillade dem allihopa. Men sen underar jag om jag kanske inte föll för att det var lite skavt osv - att det såg mer genuint då eftersom det såg lite slitet ut ;). Det ska bli kul att se hur det blir när ni bestämt er!

  Haha, jäkla får! De är ena riktiga mästare på det där!

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 5. Oj, svårt att bestämma, alla tre tycker jag var jättefina...

  Tack för tipset på hemsidan! Det är mkt intressant läsning.

  Jag ska gå med i hushållningssällskapet i Lövånger nu (visst är din pappa med?). Tänkte att det skulle vara bra för landsbygdslivet om lite yngre också engagerar sig i bygden!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker alla fönstrena var fina! Det finns alltid för många olika varianter så man har svårt o bestämma sig. Lycka till. Pirre

  SvaraRadera
 7. Så ni har också rymmare hemma. Vi har en liten vit "Houdini" en D-ponny (vår inackordering) som ska stå i sjukhage och bara rymmer. Trots tre trådar, ström på tråden och jag vet inte vad!! Han mamma går med bruten hand på grund av hans rymningar, det är med livet som insats vi försöker hålla honom inom lås och bom...suck!!

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 8. Ja och det är så härligt att det har kommit så långt här! JAg lider lite med er just nu... just våren när det börjar växa är ju så underbart!

  SvaraRadera
 9. Hej Bergagårdens Lina,
  du var inne på min blogg mittgamlahus.wordpress.com (som jag äntligen fått lite besökare till :-)

  Vilken fantastisk blogg du har!! Här ska jag in och botanisera i veckan, när jag sitter på surt hotellrum i Stockholm.

  Jag ska givetvis länka till dig från min blogg.
  /astrid

  SvaraRadera