tisdag 4 december 2007

Vardagsrum del 2

Idag tar vi och fortsätter lite på berättelsen om vardagsrumsrenoveringen!

Efter att ha spacklat och slipat väggar och skurat tak i en evighet blev det till slutdags för målning och tapetsering. Taket målades med matt linoljefärg (ca 1% grön umbra) och väggarna tapetserades med en renoveringstapet (Easy cover). Easy cover var ganska lätt att arbeta med eftersom den är väldigt styv, men det går åt mycket lim...


Nästa steg var att måla färdigt taket vilket tog ett tag. Tre varv med linoljefärg krävdes innan vi ansåg att det täckte tillräckligt. När taket var färdigmålat målades väggarna med samma typ av färg fast i kulören 15 % grön umbra, vilket ger en ganska varm grågrön färg. Nya taklister, av modellen svanhals, sattes upp.


Som golvlister återanvändes takbrädor från det nedplockade locktaket och monterades ihop tillsammans med en bröstlist för att bli en tredelad relativt hög golvlist. En liten profil frästes med handöverfräs på den ena "takbrädan".


Som pricken över i bytte vi även ut alla uttag och strömbrytare till nytillverkade i bakelit från Gysinge byggnadsvård.

I nästa "avsnitt" ska jag visa hur det blev efter att alla möbler och gardiner kommit på plats! Totalt tog det arbete som jag beskrivit ca 6 veckor, med jobb på kvällar och helger. Fortfarande är det dock saker kvar att göra i vardagsrummet. Så småningom ska golvet bytas ut och braskaminen med....!

1 kommentar:

  1. Hej. Vad fint ni gör. Massa inspiration😊
    På Vad för material har ni tapetserat med easy up?

    SvaraRadera