fredag 21 december 2007

Jul i skafferiet

Titta vilka fina hyllremsor min mormor har virkat! Skafferiet fick julkänsla direkt. Jag satte upp dem med dubbelhäftande tejp, funkar väldigt bra.


Jag har ju skrivit tidigare att jag skulle berätta lite mer om skafferiet. När vi flyttade in fanns två lösa skåp, ett skafferi och en städskrubb, ni kan se dem på bild under inlägget "kök, före- och efterbilder". Vi ville ha ett riktigt gammeldags hörnskafferi i pärlspont som man kan gå in lite i.


Så vi byggde upp en stomme och klädde den med pärlspont. Den fina spegeldörren hittade vi på en loppis. På insidan har den fått behålla sin originalfärg som är grön. Tyvärr saknade dörren lås när vi köpte den, men efter ett bra tags letande så hittade vi ett passande lås i farfars ladugård. Låset behövde lite putsning men annars var det perfekt! Jonas fick snickra en dörrkarm också men vi hade ju tränat på två till stallet, så det var inga problem. Tröskeln målade vi i 100 % kimröksgrå linoljefärg för att bryta av mot den ljusgrå som är på all köksinredning.

Invändigt finns fem djupa hyllplan som rymmer väldigt mycket saker, massa torrvaror men också förpackningsinsamling och hundmat. Nån gång ska det målas vitt på insidan men det känns lite onödigt än så länge. Helst skulle man slippa kylskåpet också, men lite modern måste man ju vara :)

Skafferiet är en av mina favorit"möbler" eller objekt eller vad man nu ska kalla det!

2 kommentarer:

  1. Mycket fint skafferiet!! Hoppas ni hittar nån fin julgran, vi syns på julafton!

    SvaraRadera
  2. fint skafferi..härlig blogg..men du jag undrar en annan sak..hur tusan fåt man till det "tredje " sidelementet så att man har tre staplar s a s..förstår du..? *ler* jag letar på efter råd "överallt" men frågar nu dej då jag ser att du har tre..marie

    SvaraRadera