torsdag 20 maj 2010

Affärsidé, webbutik och bygge!

Tack så jättemycket för gratulationerna och era uppmuntrande ord, de betyder mycket!

Jag tror på affärsidén väldigt mycket, så mycket att det känns frustrerande att inte få komma igång snart!! Men vi vill ju bygga upp en verksamhet som är stabil på lång sikt och inte stressa in i nåt så det får väl lov att ta den tid det tar.

Webbutiken går framåt i alla fall, beräknad lansering är om ca 2 månader, hoppas att ni orkar vänta så länge! :) Min bror har byggt den delvis som examensarbete för sin utbildning inom data-, medieteknik och elektronik. (Nu söker han jobb, så är det någon som vet av ett ledigt jobb i dataprogrammering, helst i Göteborgsområdet, hör av er!) Butiken ska hinna testas ordentligt först av några utvalda personer som sen ska lämna sina synpunkter. Vartefter vi säkerligen måste göra en del ändringar. Det är väldigt lätt att bli hemmablind när man jobbar intensivt med en sak...

Samtidigt håller vi på att förbereda själva företagsregistreringen. Affärsplan, FA-skatt, momsregistrering och för att inte tala om resultat- och likviditetsbudget... inte så enkelt alla gånger!

Affärsidén är i alla fall formulerad och efter samtal med företagscoacher och ekonomer så tycker vi att den känns bra. Jag har under förra året deltagit i ett projekt på Västerbottens Handelskammare, "Kvinnor är toppen" där ett gäng kvinnor i blandade åldrar samlats för att diskutera sina starta eget-planer, lyssna på föreläsningar och bli inspirerade. Pga av graviditeten och lille Vs ankomst hann jag inte vara med alla gånger men det jag kunde var i alla fall bra!Nog om detta! Bygget går också framåt, i helgen lades papp på halva taket och nästan hela trossbotten i själva butiksdelen är klar. Vi har letat golv, takpannor, fönster och dörrar på begagnatmarknaden och för två veckor sen hittade vi äntligen ett jättefint gammalt narat plankgolv. Tyvärr har det slipats och lackats någon gång tidigare så det kanske inte går att ha det som skurgolv men vi får se efter vi lagt in det och slipat det. I annat fall så målar jag det med linoljefärg. Ska bli så roligt att börja lägga in det! Men först ska tak, fönster och dörröppningar bli täta.

1 kommentar:

  1. Golvet ser verkligen fint ut! Mycket ni har framför er, kul, skall bli roligt att följa med. Nu skall jag fortsätta med skrapningen av karmarna :-) Ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera