måndag 17 maj 2010

Att våga...

Det här är ett inlägg som jag funderat på väldigt länge. Så länge att jag tappat både läsare och prenumeranter :/ På senare tid har inläggen på min blogg varit ganska få och egentligen beror det inte på att det inte finns något att skriva om utan snarare att jag inte vetat om jag velat/vågat skriva nåt, än...

Det är nämligen så att vi, efter mer än 3 års funderande och planerade och byggande, äntligen, ska starta vårt företag, Bergagårdens Byggnadsvård!

Vi har sedan vi började intressera oss för byggnadsvård beklagat oss över att det är så långt till närmaste riktiga byggnadsvårdsbutik (typ 40 mil) att vi bestämde oss för att göra något åt saken. Och efter lite kurser i företagande och ekonomi samt många sena kvällsdiskussioner är premiären av steg 1, vår webbshop, inte långt borta. Huvuddelen av verksamheten ska dock bedrivas i vår gårdsbutik här på Bergagården. Vi har "snart" byggt en helt ny stuga där butiken ska vara, men eftersom vi ska syssla med byggnadsvård och miljöanpassade byggmaterial, och således bygger på det viset, så tar det ju sin tid! Allt ska dessutom ske på kvällar och helger så det är ett bra tag sedan första steget togs...

Bygget startade redan här, men under våren och sommaren 2008 hann vi resa stommen... En liten stuga med två rum och ryggåstak.

Sedan blev det ett långt uppehåll i planerna eftersom det kom lite andra saker emellan :). Den här bilden togs i december 2009 när innertaket började spikas.

I januari 2010 började vi (tyvärr inte jag pga mina ryggproblem...) spika upp asfaboard som vindskydd på väggarna samt spikläkt för panelen.

April 2010, panelen är på gång samtidigt som råsponten spikas på yttertaket. Nu i maj är panelen klar, taket snart isolerat och trossbotten påbörjad. Fler bilder kommer.

Nu har jag dock tagit mod till mig och tänkt att ni ska få lite insyn i projektet och få följa arbetet lite närmare. Hittills har jag varit mer eller mindre skräckslagen inför tanken att folk faktiskt ska få reda på våra planer!! "Vad ska folk tycka och tänka..." Jantelagen helt enkelt. Ganska dumt när man ska ha en verksamhet som till stor del måste byggas av marknadsföring, eller hur?

Vårt sortiment så här långt kommer att bestå av bland annat linoljefärg, äggoljetempera samt måleritillbehör, lindrev, linsnöre, träfiberisolering, beslag för dörrar och fönster, el och belysning samt några väl utvalda inredningsartiklar. Vi är öppna för alla förslag på produkter om det finns en efterfrågan!

Vi hoppas att det finns en massa byggnadsvårdsintresserade norrlänningar därute som vill göra en utflykt och besöka oss så småningom!

(Nu ska jag ta ett djupt andetag och försöka lugna pirret i magen som uppstår när man kastar sig ut i det okända....)


Fortsättning följer.....PS.
Vill också passa på att gratulera min mamma på 60-årsdagen!! Hoppas att ni har det bra på resan! (De är på motorcykelsemester och ska åka ända till Grekland!)

10 kommentarer:

 1. STORT GRATTIS TILL ER!
  Även om det är vansinnigt långt bort, så är det himla bra! Mer byggvård åt folket!

  /Astrid

  SvaraRadera
 2. Hmm... jaa vad folk tycker ja... Jag tycker... att det verkar jättespännande! Mig har du iallafall aldrig tappat som läsare :-). Men vad roligt att uppfylla en dröm sådär - modigt av er. Och tänk vad ni har jobbat. Ska bli så spännande att få följa projektet, och väldigt spännande att få besöka er butik. Även om det bara kommer bli webbutiken pga avståndet.

  Stort grattis till er som jobbat på så bra oc kommit desto närmare er dröm!

  Kram M

  SvaraRadera
 3. Jisses vad spännande! Klart ni måste göra reklam för er. Ju mer man syns desto bättre! Jag kollar in i webbutiken när den blir klar, här nere i södern är det ju inte alls lika långt till byggnadsvårdsbutiker utan jag tycker det ploppar upp lite mindre varianter här och var...

  Lycka till

  /Helene
  http://solhaga.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Så roligt, GRATTIS, det kommer att bli bra! Vi har ju hållit på med liknande nu i två år, mycket arbete men så väldigt roligt att få arbeta med det man gillar bäst! Klart vi vill hänga med i allt ni gör, skriv på, man vänjer sig vid publiciteten :-) Lycka till med fortsättningen!

  SvaraRadera
 5. Jag säger också stort grattis till er som vill något! En verksamhet som er behövs norrut också.

  SvaraRadera
 6. Åh vad häftigt! Tummen upp! Det kommer att gå bra, strunt i jantelagar och sånt, ni bygger era drömmar och det är stort!!!

  Lycka till och jo- är nog glad om det kommer mer inlägg i framtiden ;)
  Kamomilla

  SvaraRadera
 7. Åhh vad roligt! Grattis till er som vågar följa er dröm. Och det kan inte bli för mycket byggnadsvård i Sverige...Vi bor ju i Skåne så det är långt till er men webbutiken kommer jag beöka och bloggen följer jag såklart!

  Vet lite hur du/ni känner för vi håller på med uppstarten av vårt snickeriföretag. Bygger hemsida och utvecklar verkstaden. Vår inriktning är ju snickerier till gamla hus och jag har inte heller riktigt vågat lägga ut vår hemsida på bloggen... men nu ska jag väl också våga kanske! :-)//Sophie

  SvaraRadera
 8. Jag säger heja på och lycka till, man ska följa sina drömmar!!!

  SvaraRadera
 9. Vad kul för er! Och oss andra förhoppningsvis blivande kunder.. Nu bor vi inte alls nära er framtida butik men internetbutiken kommer självklart att besökas.

  Lycka till så länge! :)

  /Charlotta

  SvaraRadera
 10. Härligt att ni vågar satsa. Man ska följa sina drömmar...Kanske det blir lite hästutrustning också:)
  Lycka till!
  Kicki

  SvaraRadera