måndag 9 november 2009

Schablon, del 1

På lumppappen i tvättstugan har jag tänkt trycka schabloner. Efter mycket möda har jag bestämt mig för detta mönster, fast utan blomman i mitten tror jag. Färgerna blir kimröksgrå och engelskt röd. Om jag inte ångrar mig igen.

Det är ganska pilligt att skära ut schablonen...

Måste nog baka nåt gott... Sötsuget är outhärdligt!

Tillägg: Fick tipset om schablonhäftet "På timmer och tapet - 1800-talets schablonmålade väggmönster i Norrbotten", där jag hämtat mönstret ovan, från Älvgården. Det finns många fina mönster i häftet, som går att beställa från Norrbottens Museum.

10 kommentarer:

 1. Vilken fin shablon. Jag hade nog också hoppat över blomman i mitten men det är lite svårt att svara på innan man ser den uppe. Kanske passar något annat i mitten istället även om jag tror det blir bra helt tomt också. Vi tänker också använda oss en del av shabloner sen när vi komemr så långt...vilekt känns otroligt långt borta just nu. //Sophie

  SvaraRadera
 2. Jag ska också trycka schablon i grått, svart och vitt.
  Mycket snygg schablon! Inte alls så svulstig som en del kan vara. Tycker nog också att blomman ska bort, men jag skulle nog lägga en mycket mindre blomma i mitten av rutan. Tror att det behövs för balansen.
  Men det blir ju grymt snyggt hur man än gör det :-)

  SvaraRadera
 3. Åh kommer att bli så snyggt, tror jag har liknande mönster i ett häfte och har tänkt i samma bana att man kunde byta ut blomman mot något annat mindre eventuellt. Kommer hur som helst att bli bra, annat kan det inte bli med handtryckt som ger ett helt annat liv än fabriksgjort.

  SvaraRadera
 4. Jisses så snygg den är din schablon! Det är så kul att trycka schabloner. Ska banne mig gå in & titta på Norrbottens museum. Kimröksgrått & engelskt rött kommer att bli så vackert.

  SvaraRadera
 5. Jag har slutat berätta...jag bara gör ;)

  Ursnygg schablon!!!

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 6. Du, kolla förresten blocket om du är ute efter en gammeldags kryddhylla eller en gammal fotogenlampa. Någon dåre har precis lagt ut det för en futtig slant. Kanske passar det hos dig? Passade det här skulle jag nog slå till :)

  För visst är du umebo?

  A

  SvaraRadera
 7. Ser snyggt ut.
  Jag tog & bakade kärleksmums idag, var så gott-sugen...

  Ha det gott //madelene

  Håller med dig i inlägget om Simon o Tomas...

  SvaraRadera
 8. Hej
  Ah, va nice. Här ska tvättstugan väl fixas är tanken och fick inspiration här :))
  tackar för det.

  SvaraRadera
 9. Vill välkomna er till min nylancerade webshop nu inför julen! www.exklusivvardag.se /kram Linda

  SvaraRadera
 10. Ser fint ut, men oj så pilligt!!

  SvaraRadera