torsdag 8 november 2007

Matproblem...

Raymo käkar, som vanligt :)

Köpte i början av hösten en timerstyrd grind för att kunna utfodra hästarna även vid lunch när ingen är hemma. Den har fungerat utan problem under hela hösten men idag har två problem uppstått.

Problem 1: Haken på timern ska vika ner sig när timern slår ifrån. Tyvärr har den frusit ihop så att den inte öppnas... Ska testa och se om det hjälper att olja den lite.


Problem 2: Grinden har bara en tråd som sitter på ca 1 m höjd. I början kröp Raymo under och satte i sig allt hö medan Rappe stod utanför och tittade på. När strömmen kopplades på slutade Raymo med det. Men nu har fåren kommit på att de kan krypa in och käka upp all mat som jag lagt ut åt hästarna! Dom avslöjades på de små pluttarna som låg där höet skulle varit... Det här är nog det besvärligaste problemet... Antagligen måste jag dela upp hagarna så att hästar och får går skilda åt, men det är ju lite trist.

Inne har det inte hänt så mycket mer än. Igår målade jag färdigt listerna runt skafferiet. En sån där grej som blivit kvar sen i somras... Om vi hinner ska vi börja grundmåla lite pärlspont ikväll!

1 kommentar:

  1. Haha, man kan inte annat än skratta ;) tack å lov att raymo fick ge någon annan skulden den här gången, hehe

    SvaraRadera