söndag 22 april 2012

Hönshus

Två helger i rad har vi lyckats lägga några timmar på att bygga på hönshuset. Det är den outnyttjade hundgården som ska bli hönshus istället. Vilda är inte en hund som gillar hundgårdar, hon ligger hellre i vardagsrumssoffan om hon blir hemma ensam.

Vi har planerat hönshuset för en liten flock på 4-5 hönor och en tupp, dvs lagom för att kunna försörja oss med ägg under värpsäsongen. Den begränsade ytan (3 kvm) gör dock att det är lite knepigt att få till alla funktioner. Under veckan ska vi fundera vidare på värpreden, skitbräda och sittpinnar! Utegården blir 15-20 kvm, men förhoppningsvis ska de kunna gå lösa i trädgården också.

Hedemorahöns, bild från Wikipedia.

Min dröm är att ha hönor av gammal svensk lantras, helst Hedemora, men vi kommer nog att börja med något annat. Ska fota lite i hönshuset när det inte är så fullt med prylar därinne...

3 kommentarer:

 1. Åh! det ser jag fram emot. Har också drömmar om egna höns när jag får mitt eget hus.

  SvaraRadera
 2. Hedemorahöns är jättefina, har sex hönor och en tupp. Idag har vi dessutom fått våra första kycklingar!!! Dubbel mammalycka! ;)
  Har 25 ägg...och jag tror mig knappt att sova.

  SvaraRadera
 3. Å, vad kul! Jag drömmer också om just Hedemorahöns! Läser hönsböcker och tar reda på allt möjligt om höns just nu. Men före hönshus har vi annat som måste prioriteras förstås....

  SvaraRadera