lördag 19 februari 2011

Iskyla!


Idag blir det ett gnällinlägg! Efter den senaste tidens stränga kyla (-20 till -30 grader nästan varje natt under en lååång period) kommer eländet som ett brev på posten. Vattenledningen till gården har frusit. Vi är nu inne på tredje dagen utan rinnande vatten varken i huset eller i stallet. Ganska jobbigt, särskilt då vi har många djur som behöver vatten. Det enda som är tur i oturen är att det inte hände redan förra helgen då hela familjen låg i magsjuka... Lille V är redan sjuk igen, men nu i förkylning. Inskolning på förskola är verkligen en utmaning för immunförsvaret!

En tjältiningsmatta jobbar där vi tror att det kan finnas en ispropp i ledningen, men det kan ta tid innan det ger resultat. Rörmokaren ska förhoppningsvis komma i eftermiddag och se om det går att göra om dragningarna under diskbänken så att det går att installera en värmekabel i vattenledningen. Om isproppen finns längre från huset blir det knepigare.

Egentligen var det tänkt att vi skulle jobba med installationen av våra nya element från Lenhovda radiatorfabrik, som äntligen levererats! Men det blir vattenproblemlösning istället.

5 kommentarer:

 1. Nu får kylan ge med sig. Inte kul med frusna vatten ledningar, hoppas att det löser sig snabbt för er. Här hos oss måste vi vara sparsam med vattnet, finns en viss risk den här tiden på året att brunnen sinar.
  Det kommer bli superfint med dom elementen:)
  Ha det så bra!
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Vilken otur! Hur hämtar ni allt vatten till djuren istället?
  Hoppas att det blir bättre snart och att våren snart är här!

  SvaraRadera
 3. Vet exakt hur det känns med frusna ledningar när man har barn och djur, vi har kämpat med detta sedan vi flyttade hit, men i år verkar problemet vara löst, inte den strängaste kylan har fått ledningarna frysa, endast i sadelkammaren där nu ett effektivare element jobbar på! Men det krävdes mycket tålamod och mängder med isolering!
  Spännande med era nya element, vi valde samma element då vi drog in vattenburet...elementen är grymt snygga och autentiska!
  Hoppas allt löser sig till det bästa för er!
  Eija

  SvaraRadera
 4. Trist! Vi får hoppas att det vänder om några dagar och går mot varmare tider.
  /Ankan

  SvaraRadera
 5. Attans också!Sånt är aldrig kul. Vi råkade ut för samma för många år sedan, före renovering av huset. Just som vi hade tinat upp en massa kött för mass mat lagning och behövde verkligen vattnet i köket. Hur kul är det på en skala? NOLL.
  Hoppas kylan ger sig för denna vinter nu. Hade -28 här i morse men nu går den stadigt uppåt och de har lovat runt -8 under dagen och varmare ändå under helgen. Tur för alla Kortvasa och Tjejvasa åkare som skall ut i VL-spåret. Ha en härlig helg! / Eva-Mari

  SvaraRadera