söndag 2 januari 2011

Årskrönika 2010!

Som många andra i bloggvärlden tänkte jag inleda det nya året med en årskrönika som sammanfattar det gångna året!

Januari
Var en inte allt för rolig månad. Har man en gång haft diskbråck vet man att det är något som man inte ens önskar sin värsta fiende. Januari försvann i ett smärttöcken och avslutades med en akut operation av min rygg. Tyvärr finns det inga bilder från januari eftersom jag inte orkade springa runt med kameran då.

Bygget startar upp igen!
Februari
Sjukskriven efter operationen, men vilken skillnad i smärta! Livet började återvända. Bygget av butiken återupptogs efter ett helt års träda.

Nya kuddar med vårkänslor och skidutflykter på myrarna!
Mars
Försiktiga men härliga utflykter i skidspåret med lille V i pulka och korvgrillning i trädgården. Väldigt mycket snö!

Stugan får ytterkläder :)
April
Bygget fortsatte med ytterpanel och tak och stugan började faktiskt se ut som en stuga! Mycket jobb med webbutiken också men dagarna ägnades framförallt åt Lille V som lärde sig att sitta!

Fyndar kilsågat golv på Blocket!
Maj
En resa till Stockholm för ett fint dop. Vi börjar med golvet i butiken och fortsätter med taket. Vi ser fram emot semestern!

Äppelblom!
Juni
Underbar försommar! Jag registrerar Bergagårdens Byggnadsvård som enskild firma!
Taket får takpapp och ytterpanelen blir färdig. I stallet flyttar en ny hyresgäst in! Äppelträden (som fåren numera tyvärr har käkat upp) stod i blom.

Webbutiken öppnar!
Juli
Äntligen semester för Jonas! Hela familjen samlad i åtta långa veckor! Golvläggning, fönsterrenovering, innerväggar, 60-årskalas, badutflykter, limfärgning. lumppappstapetsering mm mm.
Invigning av webbutiken! Mycket roligt och spännande :)

Vi målar golv, många varv...
Augusti
Golvmålning, golvmålning, golvmålning... och en mycket trevlig semestertripp till Stockholm där vi gick på Formexmässan och till Göteborg där vi besökte byggnadsvård Nääs igen. Mycket jobb med butikens inre, bland annat trycker vi schabloner på väggarna.

Butiken invigs!
September
Åter till jobbet efter 11 månaders föräldraledighet mm. Hårt jobb inför gårdsbutikens öppningsdatum den 25:e september! En lyckad invigning!

Utflykt till Murberget i Härnösand!
Oktober
Inte lika mycket byggarbete längre - skönt! En avkopplande utflykt till Härnösand och Murberget. Slangarna för jordvärmen grävdes ner. Butiken blev omskriven i lokalpressen :)

Välstädat i köket inför tidningsreportaget, ingen vanlig syn ;)
November
Jobb, jobb, jobb och mörker, vilket innebär att väldigt få bilder blir fotade. I slutet av november blir vi kontaktade av en lokaltidning som ville göra ett reportage om vårt hus! Spännande och ångestladdat.

Fyllda hyllor i butiken, beslagssortimentet börjar vara ganska stort!

Julfint i vardagsrummet.
December
Adventsmys och jullängtan! Artikeln kom ut i tidningen lagom till andra advent. Vi installerade värmepumpen och fick äntligen vattenburen värme på hela övervåningen och kunde starta golvvärmen i tvättstugan. Julen firades och vi tog ledigt från både blogg, jobb och gårdsbutik!

Det var en mycket kortfattad sammanfattning av livet på Bergagården år 2010. Nu ser vi fram emot vad som ska hända under 2011 och önskar alla ett riktigt gott nytt år!

5 kommentarer:

 1. Ett händelserikt år ni har haft. Roligt att vara med i tidningen. Såg att du nämndes i G&T igen i senaste numret. Hoppas året blir bra för er! //Sophie

  SvaraRadera
 2. Ett gott nytt 2011 till er med....Måste nog göra ett besök i butiken snart och se allt "live". Varför sponsra Gysinge jämt, lyfter hatten för er som vågar förverkliga era drömmar!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Mycket roligt (å en hel del jobb förstås...) har ni haft under året.
  Önskar er ett härligt och framgångsrikt år med er nystartade lilla firma.

  maja på färgtrappan

  SvaraRadera
 4. Jag passar på att säga hej när jag ändå är här och vill samtidigt tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se.
  Där kan du se mina tavlor, foton, modekollage m.m. Dessutom kan du just nu delta i min senaste tävling.
  Lycka till och ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Ja tänk så mycket som ändå händer under ett år, ni har haft fullt upp! Ett riktigt gott nytt 2011 till er på Bergagården!

  SvaraRadera