onsdag 4 augusti 2010

Kurs i invändigt måleri!


Imorgon var tanken att jag skulle på kurs för att lära mig mer om invändigt måleri. Kursen skulle hållas på Västerbottens centrum för byggnadsvård: Thurdinska gården i Bobacken. Men tyvärr var antalet anmälda deltagare för få så kursen blev inställd. Nu hoppas jag att fler vill vara med och lära sig så att vi kan få till ett nytt kurstillfälle! Ni som har möjlighet och är intresserade, anmäl er till Historiska Hus på mailadressen nedan!

FRÅN GOLV TILL TAK, INVÄNDIGA MÅLNINGSARBETEN
Torsdag 5 augusti Kursledare Målarmästare Björn Andersson Skansen
Kursen genomförs på Thurdinska gården i Bobacken och avhandlar rengöring, underhåll och behandling av historiska målningsytor. Praktiska exempel, limfärg, linoljefärg, emulsionsfärg, halvoljning. Dörrar, paneler, tak, golv och tapeter.
Kostnad 500:- Anmälan till anders@historiskahus.se


Thurdinska gården är ett perfekt utflyktsmål för byggnadsvårdsintresserade. Det hålls öppet för besökare på fredagar och lördagar mellan kl 11 och 16 under sommaren.

En av målsättningarna med restaureringen av Thurdinska gården är att sprida kunskap om praktiskt byggnadsvårdsarbete och odling av kulturväxter. Invändigt finns väldigt mycket bevarat att beundra! På Historiska Hus hemsida kan man läsa: "Bostadshuset har en s.k. salsplanlösning, med rum i fil och med de största och mest påkostade rummen i husets mitt. Klassiserande snickerier med låga bröstpaneler och snidade dörromfattningar finns i de flesta rummen. I förstugan finns stora handhyvlade väggskåp med speglar. Bevarade blocktryckta nyrokokotapeter på gles juteväv finns i några rum, alla rum utom tre som blivit ombyggda under 1900-talet har 1800-talstapeter på väv."

Nu ska jag ut och tapetsera den sista lumppappen. Sen är det dags för målning av väggarna! Vi kommer att måla större delen av väggarna med limfärg, har lagt krita i blöt så kanske blir det målning redan ikväll... Bildbevis kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar