fredag 8 januari 2010

Var är inspirationen?


Inspirationen till att bygga, fixa, renovera, måla och dona gick och försvann samtidigt som snön och kylan kom. Här på Bergagården händer för tillfället inte särskilt mycket på den fronten, dagarna ägnas istället åt ryggrehabilitering, bebismysande och eldande i kaminen! (-30 grader i morse...)


Då är det kanske läge att lägga in några inspirationsbilder för oss byggnadsvårdsnördar :) Bilderna i detta inlägg fotade min sambo i ett hus/bygdegård som vi passerade under vår semester i somras.


Oj, vad jag saknar originaldetaljer som dessa i vårt hus!

10 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder!

  Känner verkligen igen mig i inspirationsfallet. Det är väldigt lätt att sitta och tänka på allt trevligt man kan göra, men att verkligen göra dom är en helt annan femma.

  /astrid

  SvaraRadera
 2. Vad kul med ett inlägg från dig! Låter som att livet rullar på i lagom takt :-). Här är också himla kallt, -20 grader, och då bor vi söder om stckholm!

  Ha det så bra!

  Kram M

  SvaraRadera
 3. Hej! Javisst, så är det ju. Inspirationen som kommer o går. Men det kanske är bra att den försvinner ibland, för när den knackar på dörren igen så blir man ju sååååå sugen på att sätta igång med något!
  Ha en riktig go lördagskväll och vem vet, i nästa vecka kanske det knackar på på dörren igen?

  SvaraRadera
 4. Ja härliga bilder! Sådana där elledningar sitter nere i salen hos oss. Det är naturligtvis inte någom ström i dem nu men de har fått vara kvar, och varför skulle man få för sig att ta bort dem egentligen...men många gör ju det, tyvärr.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder. Precis som ni önskar vi att det fanns mer original bevarat i vårt hus. Det är så trist att tänka på att det en gång såg ut som på dina fotografier ungefär och nu är plastmattor, allmogepanel och strukturtapeter överallt! En dröm skulle vara ett hus där allt är orört i princip så man verkligen kunde bevara och vårda. //Sophie

  SvaraRadera
 6. All tid vill gå till att elda, kura ihop sig och bara stänga bort kylan...

  SvaraRadera
 7. Jag önskar också att här fanns mer original. De som bodde i vårt gamla hus tidigare, rev ut allt på 80-talet och satte in nytt och fult. Innan dess fanns här varken vatten eller el!
  Lycka till med inspirationen :)

  SvaraRadera
 8. de detaljerna ser ut som i vårt hus, men elledningarna fick åka. dörrvred och lister har vi dock sparat ,till makens förtret. :)

  SvaraRadera
 9. Hej på dig. Hoppas allt är väl.

  vi har iaf fått ner graderna så nu är det bara -12 här så ikväll blir det skidor med pannlampa... =)

  Precis såna sparksocklar har vi vid dörrarna hemma och det är så fint med det gamla.

  ha det gott och njut av att bara mysa med den lille, den tiden går så foooort =)

  Kram Pirre

  SvaraRadera
 10. Mmm.. Älskar byggnadsvårds-nörd-bilder :)

  SvaraRadera