tisdag 8 september 2009

Tvättstuga - uppdatering

Här kommer en liten uppdatering av det pågående arbetet i tvättstugan. Golvet är klart! Min mamma och Jonas var så duktiga i helgen och fogade golvet och målade en massa pärlspont som nu ska upp på väggarna. En beställning av inredning har gjorts hos Ikea också, så allt rullar på.


De små plattorna ligger kring golvbrunnen för att få ett så bra fall som möjligt.


Pärlspont i långa rader. Den är grundad, schellackad och målad ett varv med bruten kulör. i detta fallet blev det ca 9 % kimröksgrå, vi får se om jag blir nöjd med det, den känns lite för blå i vissa ljus... Efter den spikats upp ska den målas minst en gång till.

Måste också visa en supergod äppel- och vinbärspaj som min sambo bakade för några dagar sen. Med våra egna äpplen! Vi fick inte så många, men de var goda!

I övrigt är dagarna lite sega, handen läker vidare och på fredag får jag tas bort gips och stygn. Tyvärr har vänster hand nu blivit mycket sämre så vi får se vad det blir av den. Hur som helst så närmar sig bebisens ankomst med stormsteg!

6 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint!
  Jag älskar rutiga golv. Smart att lägga mindre plattor vid golvbrunnen. VI har haft lite problem med lutningen. Ska komma ihåg det när det är dags att uppdatera badrummet.

  /astrid

  SvaraRadera
 2. Hej, hur går det md handen, bebisen och renoveringarna?

  Pratade med mannen om ett svart/vit rutigt golv i köket...ska visa han bilden så han får se hur det blir.... Vad fint ni gör =)

  Lycka till med allt, och ha en härlig helg. Själv är jag ledig i tre dagar nu, så det blir och njuta av den värme som har återvänt =)

  Kram Pirre

  SvaraRadera
 3. Så fint det kommer att bli - bra inspiration inför vår tvättstugestyling!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 4. Snyggt golv! Spännande tid ni har framför Er, lycka till m bebisen! Tycker själv att just kimrök gärna drar åt "ljusblått". Speciellt när man kombinerar m andra kalla färger. Ha det!
  MVH Värmländska Mitt Egnahem

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken trevlig blogg jag hittat till! Blir lite extra glad när jag hittar en trevlig blogg som gillar byggnadsvård.

  Undrar om ni har någon erfarenhet av äggoljetempera? Jag funderar på att måla vår köksinredning i det, men har ingen erfarenhet.

  Hälsningar Terese

  SvaraRadera