torsdag 17 september 2009

Grävande

Inget inredningsinlägg idag, men utan avlopp är en tvättstuga ganska värdelös så det måste ju finnas.

Förra helgen grävde Jonas och pappa in avloppet så nu är det också avbockat från "att göra-listan".


Mamma och Jonas mamma har målat pärlspont i skift så nu är det mesta klart för att spikas upp. Ikväll kommer Ikea-prylarna och igår var elektrikern här och fixade uttag till tvättmaskin och torktumlare samt 3-fas uttag till värmepumpen så nu är det snart bara att knyta ihop allt!

Lumppappen är uppe på väggarna och den har målats med två lager emulsionsfärg, samma som vi använde till taket, bruten med lite lite grön umbra-pigment. Tyvärr lyckades vi tydligen inte så bra med blandningen av pigmentet så det blev några tunna ränder på väggen... Frågan är om vi ska måla ett varv till eller om vi ska strunta i det och måla dit schablonerna bara (de kommer ju att dölja ränderna till stor del), vi får se. Ska fota när panelen kommit upp.

Ikväll är det studiebesök på förlossningen... vi har ju redan varit där tre gånger och gjort en massa undersökningar, men det blir spännande ändå!

6 kommentarer:

 1. Hej

  Skönt att sånt "trök" är klart =)såna grävningsarbeten hoppas jag, att jag slipper på ett tag nu...blir så mycket merjobb i efterhand....

  ha det gott i helgen. Kram Pirre

  SvaraRadera
 2. HÅller med föregående talare. Det fins roliga och mindre roliga arbeten med att renovera och bygga nytt. Ingräviningar, dräneringar etc. hör inte till de roligaste. Skönt att det är gjort. Här har jag höstfixat lite innomhus. I morgon blir det sommarens sista cruising men Mustangen. Sen ställs den på vila till nästa sommar. Trevlig helg/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Har du några bilder på lump-pappsväggen? Jag tänkte sätta lump och måla i två av våra rum men är ny på detta så jag samlar på mig alla tips/inspiration jag kan hitta!

  SvaraRadera
 4. Tur att Lina har en sambo som tycker att så kallade "trök" jobb är det bästa med hela renoveringen.

  /Jonas

  SvaraRadera
 5. Det går framåt. Det är så kul att föja på avstånd. Trevlig fortsättning på veckan.

  SvaraRadera
 6. Yes jonas! det är tur att du är lite egen :)/Anna

  SvaraRadera