söndag 5 juli 2009

Semesterprojekt

Nu är semestern här och ett flertal olika projekt har påbörjats. Men jag lovar, vi ska hinna ta det lugnt och vila och sola och bada också!!

Äntligen är ett fönster nästan färdigt. Projekt ommålning av fönster påbörjades förra sommaren och fortsätter nu för att förhoppningsvis bli klart i år. Jag har målat fönster och karm i 100 % gulockra och fodren i 15 % kimröksgrå. Fler fönster är på gång, men eftersom vädret blivit lite ostadigare så vågar jag inte måla fler foder idag utan avvaktar tills regnrisken är mindre.

Igår var mamma, pappa och Jonas mamma här och hjälpte oss med lite av varje. Bland annat blev staketet kring ridbanan klart! Ska bara fixa gångjärn till grindarna.

I det gamla sovrummet, som ska bli tvättstuga, revs ett innertak ned och ytterligare ett vackert kilsågat tak fick se dagens ljus igen. Kommer att bli tokfint när det är målat och klart. Under semestern ska vi framförallt jobba med tvättstugeprojektet. Att göra underarbetet till golvet är steg 1 för sedan ska mattläggaren komma och lägga in en golvmatta direkt efter semestern. På väggarna blir det pärlspont och tapet (ev schablontryckt lumppapp) och en vägg blir platsbyggda garderober.

Ska försöka uppdatera lite allteftersom arbetet fortskrider. Så här såg det ut när taket tagits fram och en hel del spikhål spacklats. Tyvärr sitter den gamla rollade färgen som berget så vi chansar på att vi kan måla över den och få det snyggt utan att skrapa. Får göra ett test i alla fall. Taket glepade lite så vi förstärkte med ett par handsmidda spikar på lämpliga ställen.


Nu skiner solen igen så det är dags att sluta sitta framför datorn! Vi hörs!

3 kommentarer:

 1. Länge sedan jag kikade in till dig,här jobbas det för fullt! Vad fint ni gör.
  Trevlig sommar!
  Tingeling Sussi

  SvaraRadera
 2. God morgon. Allt väl?

  Härligt med sommarprojekt tycker jag =)Och vad kul o få hjjälp av nära och kära med allehanda ting.

  Den gula färgen gillar jag. Den har vi på lillstugedörren.

  Ha en härlig fortsättning på sommaren. Kram Pirre, från det regniga Dalarna....

  SvaraRadera
 3. Din blogg är fantastisk. Känne igen mig så väl i din smak. Beundrar alla fina bilder med tapeter och dyl. Skall bli spännande och se vad ni får till för räcke. För det är ju även vårat framtidsprojekt. Trevlig helg!

  SvaraRadera