onsdag 22 juli 2009

Roadtrip!

Förra veckan åkte vi på en liten bilsemester i inlandet. Vi åkte via Sollefteå till Östersund där vi bodde på ett litet vandrarhem på Frösön. I Östersund besökte vi bland annat byggnadsvårdsbutiken Kulturarvet och lite olika loppisar. På vägen dit körde vi förbi massvis med fantastiska hus, bland annat detta - med en fantastisk glasveranda!


Från Östersund åkte vi vidare söderut mot Dalarna. På vägen stannade vi på olika loppisar, vi tittade på Hälsingegården i Fågelsjö och en välbevarad 1700-tals gård. I Orsa bodde vi på ett intressant ställe, Fryksås fäbodar! Fäboden ligger väldigt högt beläget med en fantastisk utsikt och stugan var riktigt gammal och trevlig.


I Dalarna besökte vi bland annat Carl Larsson gården och fick lite inspiration och såklart gick vi i mål i Vasaloppet också ;)


Efter att vi vänt kosan hemåt blev det ytterligare några stopp på loppis och en rundvandring på Wij trädgårdar i Ockelbo. Mycket fint!


Ska försöka fota några av loppisfynden en annan dag. Just nu håller vi på för fullt med tvättstugan. Har bestämt oss för att lägga klinker trots allt och underarbetet pågår. Vi byter dessutom dörr in till tvättstugan. En smalare dörr för att få mer utrymme till värmepumpen. Dörren är en gammal fin spegeldörr så det känns helt ok att byta ut den nytillverkade spegeldörr som sitter där. Bilder kommer så småningom!

7 kommentarer:

 1. Sommarsverige bjuder på oändligt vackra lanskap och gamla byggnader! Man behöver inte åka utomlands för att njuta...en bilresa i godan ro bjuder på en hel del det också!

  Kram!

  Anna

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder, verkar som ni hade en väldigt mysig resa :) Vi syns imorgon! -Syster

  SvaraRadera
 3. Härlig liten minisemester i Svedala. Trevlig fortsättning på sommaren.

  SvaraRadera
 4. Halloj.
  Låter som en härlig tripp, och du, vilket hus =) Vackert som bara den men KUL för den som ska måla hela... he he he...

  ha det gott. Kram Pirre

  SvaraRadera
 5. Meeeen, va kul att ni varit i mina hemtrakter. Gått i mål vid mitt gamla jobb som jag slutade innan semester och sovit över vid mitt i fäboden vid mitt nya jobb som finna i den alpina anläggningen som ligger granne med Fryksås. Ni hade fint väder ser jag. Underbart är det i Fryksås då, eller hur?/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Du har något att hämta hos mig :-)

  SvaraRadera
 7. maila mig din adress så skickar jag mattan så snart jag kommer in till posten

  Kram Sussie

  SvaraRadera