lördag 28 februari 2009

Lurvigt och mysigt

Min "halv"-paus fortsätter, så det blir nog mest bara inlägg på helgerna även i fortsättningen :)

I tisdags fick vi hem våra nygarvade lammskinn från förra årets lamm! Jättefina blev de! Eftersom vi valde att inte klippa dem några veckor före slakten så är de riktigt långhåriga och mysiga. De kommer nog att få en plats i det nya sovrummet när det är klart!I sovrummet har vi alla fall kommit så pass långt att vi kvistlackat taket. Jag fortsätter mitt velande vad gäller färgtypen...troligtvis lutar det åt äggoljetempera nu. Limfärg känns inte riktigt så praktiskt i och med att det är så lågt i tak att det är lätt att stöta i taket. Jag är rädd att limfärgen inte tål en sån behandling utan att det blir fult i längden. Äggoljetempera är ju tyvärr ganska dyrt, även om det är en bra färg...

Jag måste faktiskt erkänna att jag ibland får en extrem lust att bara åka in på närmsta färgaffär och köpa nån billig latexfärg och få allt målat och klart så fort som möjligt... ;) Men eftersom jag antagligen lär ångra mig om jag gör det, så tar det tid istället. Tid att bestämma sig och tid att måla och se färgen torka.

6 kommentarer:

 1. Fantastiska skinn!

  Håll ut, Lina! Fall inte för latexfrestelsen ;) Jag vet att du klarar det. Här krävs hög moral! Tänk på de kommande generationerna; de kommer att tacka dig!

  Heja heja heja!

  /astrid

  SvaraRadera
 2. Åhh när jag var liten hade vi oxå får och ett år gjorde mamma likadant. och sen när vi fick hem de långa lurviga fällarna la mamma ut dem så de täckte hela deras säng...så mjukt och mysigt det var att ligga bland dem.

  Och jag tänker oxå likadant med färgen ibland, men man lär nog ångra sig om man köper plastfärg...i slutändan är det ju alltid värt den tid det tar och de extra pengar det kostar//Sophie

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara lammskinn... ett sådant skulle jag gärna vilja ha här hemma :)

  SvaraRadera
 4. Hej på dig. Vad mysiga fårskinn...

  Visst får du fråga, det är bara kul =)

  Vi har gjort allt själva förutom kopplat in elen...Mannen kan ju det här, som tur är, och elen har han dragit själv också men sen sa jag stopp! Och det pga av försäkringar, om det händer nåt....och eftersom han inte har papper på det (el) så fick vi ta hem en elektriker.

  Ha det gott, och har du fler frågor är det bara och höra av sig =)

  Kram Pirre

  SvaraRadera
 5. Super härliga skinn!Blev nu påmind att jag har två liggande skinn som måste iväg på beredning imorgon.
  Känner igen mig när det gäller färg, ibland vill jag också bara ge upp för det tar sån tiiiid, men nöjd är man när det är klart:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Ja, vi är nog en del som brottas med tiden när det gäller färg. Vill ju så gärna få iordning det någotsånär snabbt, men när man ser tillbaka på där det fått ta sin tid för att man målat med hjärtat så glömmer man snabbt latexen :)

  SvaraRadera