söndag 22 juli 2012

Kokning och målning med falu ljus!

Här kokas det färg och målas för fullt! Jag använder mig av Skansens recept för rödfärg men har minskat ner mängderna till mer hanterbara 10 l per omgång.4 kommentarer:

 1. Sådär brukar jag också göra, minska ner receptet alltså. Hur gör du med pigment? Falu säljer ju inte längre så man kan koka själv. Använder du från någon annan gruva eller hade du kvar? Jag vet inte hur jag ska lösa det för vårt pigment är nästan slut och jag har massor kvar att måla och kokar helst färgen själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade som tur var en hel säck kvar som vi beställde för ett par år sen, men inte hunnit använda! Vet inte hur vi ska göra när den tar slut. Vi har också en massa hus som behöver få ny färg och nu är ju även den vanliga faluröda dyrare :(

   Radera
 2. Ja, det känns lite extra snopet när jag bara var nån månad "fösen" med att beställa. Hade jag bara fått tummarna loss och beställt tidigare hade vi haft, fast jag hade ju inte beställt till allt då ändå. Nu har vi så jag kan koka en sats tror jag, räcker inte långt på alla våra hus som jag tänkt måla. Det har diskuterats en del på ByggaHus om färgen och det finns ju andra som säljer men frågan är ju om man får samma kvalité.

  SvaraRadera