fredag 4 november 2011

Hösten 2011

Hösten har rullat på i hög hastighet, med jobb, hämtning och lämning på förskolan, födelsedagar, VAB, långa förkylningar, butiksjobb och djurskötsel. Magen växer dessutom stadigt i takt med att veckorna går...

Nu är det redan november och vintermörkret har börjat sänka sig över oss. Vi har inte haft några större renoverings- eller byggprojekt på gång under hösten, men har pysslat en del ute i trädgården. Två nya rabatter är förberedda inför våren, den blivande hönsgården är ombyggd för att förenkla snöskottningen och lille V har fått en stor sandlåda som han skulle vilja bosätta sig i om han fick! Runt omkring på fastigheten har  en omfattande röjning och gallring av skogen utförts, vilket har resulterat i en fin utsikt över hästarnas hagar.


Inne håller vi just nu på att fixa klart det sista efter förra årets konvertering till vattenburen värme och jordvärmepump, vilket innebär att listerna i vardagsrummet/salen behöver lite kärlek och omtanke. Ett trappräcke och ledstång ska också komma upp i hallen, helst innan jag blivit alltför rund om magen så jag slipper ramla ihjäl mig i trappan... Det blir en enkel ledstång av rundstav där vi har hämtat inspiration från den ledstång som sitter i visningsgården i Rismyrliden. Hallen uppe saknar fortfarande lister också så de ska upp så fort vardagsrummet går att använda igen.

Jag drömmer om att kunna lägga nytt (läs gammalt) golv i salen, men hittills har vi gått bet på att hitta ett gammalt, gärna kilsågat golv, med tillräckliga längder att återanvända. Kanske blir det ett nytt golv ändå men då blir det antagligen ett parallellsågat golv. Fler drömmar involverar ett badrum eller åtminstone en toalett på övervåningen. Kommer att behövas då familjen växer... Vacker ljust faluröd ytterpanel och en trevligare farstukvist finns också i drömmarna, men vi får se när vi får energi, pengar och tid nog för att påbörja några nya projekt! Just nu vill jag dock bara bli av med min envisa förkylning, är inne på drygt 6 veckor nu med snorig, täppt näsa, hosta och tryck i huvudet. Ser verkligen fram emot december, med advent och julförberedelserna!

I butiken hoppas vi få in lite spännande nyheter lagom innan jul. Vi ska hålla öppet två helger före jul har vi tänkt, men inga datum är spikade än!

I helgen har vi bokat in ett besök hos min syster och därmed ett besök på IKEA. Ska bli roligt!

2 kommentarer:

  1. Rismyrliden är en källa till inspiration! Härligt med utsikt efter röjning och gallring, länge leve det öppna landskapet.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är lite lustigt att vi har lyckats tajma inte bara en, utan två, graviditeter. :D

    Vi fick upp vår ledstång lite tidigare i somras, det är jag väldigt tacksam över nu. Det känns märkligt att tänka på att trappen ju faktiskt var helt öppen när vi flyttade in, då jag var höggravid med Hugo. :)

    SvaraRadera