söndag 30 november 2014

Första advent

Första ljuset är tänt och alla i familjen längtar efter jul och ledighet!



Varje år har vi glöggkväll med våra vänner  lördagen före första advent, så även igår! En mycket mysig tradition. I år var vi 15 vuxna och 10 barn så det var full rulle och hög stämning!


Idag ska vi bege oss in till skyltsöndagsfirandet och kanske träffa tomten!

tisdag 18 november 2014

Vindskivor och hängränna


En halvmörk bild, trots att klockan var 12.30, på ena gavelns vindskivor och en del av hängrännan i trä. Hängrännan ligger bara där på prov än så länge. Den ska tjäras också.


I hallen har Vilda hittat sin favoritplats igen när fårskinnet fick komma fram! Älskar tapeten och blir glad varje gång jag går förbi den :)

söndag 16 november 2014

Helgens prestationer

Med barnen på en weekendresa till farmor har vi haft oändligt med tid att pyssla på här hemma. Några surdegar har vi tagit tag i och ett helt nytt projekt blev både påbörjat och avslutat!


Äntligen får altandörrarna i köket pärlspont istället för spånskivan med vitmålad garntapet. 


Hallen har fått nya kläder 😊 en fantastisk tapet från William Morris som heter Leicester! Det blev en helt annorlunda och varm känsla i rummet. 

Har dessutom hunnit måla det urgamla projektet trappräcket en vända till och Jonas har satt upp hängrännan på butiksstugan! 

Ibland händer det grejer 😃

söndag 9 november 2014

Att blogga

Jag saknar den form av dagbok som bloggen innebar och tänker ta upp bloggandet igen, men med en lite bredare inriktning. Då butiken inte längre tar så stor plats i mitt liv blir bloggen återigen en spegling av vad som händer på Bergagården!

Vi har under sommaren fortsatt med det oändliga fasadprojektet och byggt ett nytt trädäck på framsidan. Skönt att ha det gjort till nästa år! 


Vi har även blivit man och fru! En rolig dag med mycket kärlek!


Hönorna mår fint och har blivit fler, men de förtjänar ett eget inlägg. De gillar inte snön...