tisdag 30 september 2008

Längtan...

I veckan är jag i Luleå och jobbar, så det blir inte så mycket pysslat hemma... Har redan lite hemlängtan... I morse var det -4 grader ute när jag började jobba - då längtade man tillbaka till värmen i Portugal!


Utsikt över en av stränderna vi hittade i Albufeira. (Foto: Jonas syster Anna)


Hemma håller Jonas på med golvet och den lilla trappan inne i sovrummet på vinden. Det blir en del speciallösningar pga att det helt enkelt aldrig varit tänkt att vara ett inrett rum. Snart ska ni få se lite bildbevis.


Nu är det sängdags för mig! Godnatt!

söndag 21 september 2008

Hösten är definitivt här

Det går lite trögt med bloggandet nuförtiden, vilket ni kanske märkt. Mörkare kvällar och inspirationsbrist är en stor anledning till bloggtorkan. Men det blir nog bättre när man vant sig lite vid höstrusket :) Tid för levande ljus är det i alla fall.

Satte upp en av mina loppisfyndade spegellampetter idag.

I helgen har vi stökat en del utomhus och plockat bort döda växter och rensat lite. En städning efter vindskyddsbygget var verkligen behövligt. Jonas köpte också en begagnad snickerimaskin i fredags, så nu ska jag lägga in lite beställningar på möbler hos honom! Bland annat en stor tallrikshylla till köket!

Idag blev det en ny maträtt till middag, Paprikasoppa. Riktigt gott faktiskt, till och med jag som inte gillar soppa tyckte att den var bra!

Paprikasoppa, receptet finns på icas hemsida.

tisdag 16 september 2008

Hemma i kalla sverige...


Jaha då var man hemma igen! Vi har haft en fantastiskt härlig vecka i Portugal med varmt och soligt väder och sköna svalkande bad. Det känns otroligt tungt att vara tillbaka i vardagen igen... Sova länge, släntra ner till restaurangen för en mastodont frukost med en massa färsk frukt, ta ett dopp i poolen, traska ned till stranden, sola, bada och äta gott! Jag längtar tillbaka! Varför bor vi i detta kalla mörka land?

Här hemma har det ju av förklarliga skäl inte hänt särsklit mycket så jag har inte så mycket att berätta, hästarnas vindskydd blev i princip klart innan vi åkte och de senaste dagarna har vi bara ägnat åt städning och tvättning, känns det som i alla fall.

Jag återkommer om ett par dar när jag hunnit anpassa mig till vardagen och är lite mindre negativ... Ska visa mer bilder också hoppas jag!

Lite kantareller har vi i alla fall hittat, hård knäckebrödmacka med smörstekta kantareller och västerbottensost är ju faktiskt något som är positivt med Sverige och hösten :)

tisdag 2 september 2008

Bara lite mellansnack

Hej bloggen!

Det är tur att bloggvärlden finns! Just nu sitter jag på ett hotellrum och vilar efter en hård arbetsdag ute till sjöss med krånglande motorer, tunga båtar och småregniga skyar. Lite tråkigt är det att bara slöglo på tv så då är det perfekt att kika runt på alla fina och intressanta bloggar!

Tiden för bloggande har tyvärr varit knapp den senaste tiden och bättre lär det inte bli än. Vindskyddet till hästarna har blivit klart, jag har varit på ridkurs, födelsedagsfirande och jobbat en massa. Men nu har uppladdningen inför vår resa till Portugal börjat!

Så snart den här jobbresan är slut så bär det av till varmare breddgrader (redan på fredag åker vi mot Arlanda)!!

Ska bli så skönt!

Vi hörs!